Liverollespil i 

Tornby Klitplantage

Yxenskovens

hemmelighed

GM - Game Master

GM er en forkortelse for Game Master. Udtrykket GM og arrangør dækker over det samme til Yxenskovens Hemmelighed. Det er de mennesker, som arrangerer Yxenskovens Hemmelighed og sørger for at alting fungerer. Det kan være lidt svært at vide hvem der er GM når man kommer første gang, for der er også folk der hjælper til, som ikke er GM’er. GM’erne er dem der holder briefing. Desuden er de fleste af dem der står for Tjek-in også GM’er. Hvis du er i tvivl, så spørg.

GM’erne har ansvaret for at afholde Yxenskovens Hemmelighed. De skal sørge for alt det praktiske og tage hånd om uforudsete situationer. Hvis du har set nogen der snyder, hvis du har behov for at komme hurtigt hjem, hvis du er kommet til skade eller har fået stjålet dit helt nye sværd, så er det GM’erne du skal henvende dig til, og de vil gøre deres bedste for at hjælpe dig. Men husk på at der er mange deltagere, og GM’erne skal være der for dem allesammen, så bare fordi du har tabt din madpakke har de altså ikke nødvendigvis tid til at hjælpe dig med at lede efter den.

Der gælder en uhyre vigtig regel omkring GM’er:

En GM har altid ret!

Hvis en GM har lavet en afgørelse, er det sådan det er. Det er ikke til diskussion – i al fald ikke ude til spillet. Hvis du er uenig i en GMs afgørelse kan du bringe emnet op bagefter – f.eks. på forummet på hjemmesiden, en mail eller ved at gå hen og snakke personligt med den pågældende GM. Men i situationen har han ret.

Hvorfor skal GM’er have så stor magt? Jo, Yxenskovens Hemmelighed er et arrangement, hvor der er mange opgaver der skal varetages og der er mange deltagere som alle skal have det sjovt. GM’erne har ansvar for at Yxenskovens Hemmelighed fungerer, og det er en hård opgave. Hvis de skulle diskutere eller argumentere med alle spillerne hver gang de tog en beslutning ville Yxenskovens Hemmelighed ikke kunne lade sig gøre. Derudover har GM’erne stor erfaring og indsigt i hvordan spillet foregår, og ved måske ting som du ikke ved som påvirker deres beslutninger. Og der er ikke altid tid til at forklare alle folk hvorfor det er bedst at gøre tingene på en bestemt måde. En ting er helt sikkert; alle beslutninger de tager gøres med henblik på at du og alle de andre deltagere skal have det sjovt. Det betyder nogle gange at de beder folk om at gøre ting som ikke er sjove, f.eks. at hjælpe med at rydde op eller samle affald. Men hvis vi ikke gør den slags ting kan vi til sidst ikke få lov at spille derude.

Derfor har GM’en beføjelser til alt der relaterer til spillet. Det mest ekstreme en GM kan gøre er at smide en spiller hjem eller forbyde vedkommende adgang til Yxenskovens Hemmelighed. Det er ikke sket endnu og vi håber naturligvis aldrig der bliver brug for det, men hvis det er påkrævet vil det blive gjort. Mindre virkemidler kan dog også tages i brug, og har også været gjort, f.eks. advarsler og skideballer. De vil også typisk blive brugt som advarsler inden folk smides hjem, så hvis du får en advarsel skal det altså tages seriøst.

GM’er er naturligvis ikke fejlfri. De er mennesker som alle andre og ved ikke alt og ser ikke alt. Hvis du mener en GM har lavet en fejl så sig det stille og roligt og forklar hvorfor. Så er det op til GM’en om vedkommende mener du har ret. Hvis ikke, så stopper diskussion der, og så må du tage diskussionen efter spillet, som beskrevet ovenfor. Det nytter intet at råbe og skrige – det er en garanti for at GM’en i al fald ikke tager dig alvorligt.

Under spillet er det vigtigt at du altid lige tjekker ud hvad GM´en laver før du giver udtryk for at du har brug for at få hjælp. I akutte nødsituationer skal du selvfølgelig afbryde, hvis ikke der er et problem i selv kan løse. Spiltekniske problemer skal helst drøftes før og efter spil.

  Yxenskoven

Foreningen Yxengaard | Game Master: Claus Gajhede | Tlf. 22 93 74 39 | E-mail: arrangoer@yxenskoven.dk | Web: www.yxenskoven.dk

© 2016 All Rights Reserved