Liverollespil i 

Tornby Klitplantage

Yxenskovens

hemmelighed

Grupper i Yxenskoven

Grundlæggende

Det er yderst vigtigt at man er helt bevidst om hvilken tid og i hvilken mytisk verden vi spiller i, inden man træder ind i spillet. Dvs. at kostumet passer til tiden eller til det folk som man har valgt at spille sammen med.

Troldfolket

Nedstammer fra oprindelige slægter i Noorhjem, der angiveligt grundlagde Yxengaard. Ingen er helt klar over hvor de gamle familier nedstammer fra, men sagnet går om et tabt land længere mod nord. Troldfolket er stærke i deres nordiske traditioner og bånd til guderne, fra deres rækker kommer goder og vølver, med ældgammel viden og stor respekt for Yxenskoven og skovfolket.

De nærer ingen stor respekt for udefrakommende og hvis det stod til dem, levede de hellere afskåret fra verden mod syd.

Godtfolket

En betegnelse for den brogede skare af folk der kalder Yxengaard deres hjem, men ikke binder sig til troldfolkets mystik. Blandt dem findes både gamle familier fra Noorhjem og nytilkomne der har gjort skoven til deres hjem. De fleste af godtfolket bestrider verdslige håndværk, om de er krigere, handlende eller tømmere. Alle ligger de også stor vægt på deres bånd til guderne og skoven.

Ulig troldfolket, har godfolket ikke store problemer med fremskridt, rejsende eller handel fra syden.

Nordboere/vikinger

Så langt mod syd som folket stadig bekender sig til nordiske traditioner og guder, befolkes landet af nordboere. Oftest kommer nordboerne fra en af de tre store stader, Aros, Ripa eller Heitabu. Heitabu  findes længst mod syd og har da også den største indflydelse fra sydens kirke.

Mange nordboer der finder vej til Noorhjem og Yxenskoven gør det af nød, i drømmen og uudforsket land og nye muligheder – måske en sidste chance mere. De fleste nordboer ryster på hovederne når der fortælles om jætter og alfer nord for fjorden, men det er de færreste der i virkeligheden tør drage derop.

Blandt de få der når til Yxengaard, findes også dumdristige eventyrere, handlende eller skattejægere, der tror på skovens løfter om rigdom eller hæder.

Sydlændinge

Syd for nordboernes lande, spreder sig enorme riger der styres af store konger og en stålsat kirke. Få sydlændinge når nogensinde langt nok mod nord, til at kryde fjorden og dem der gør, har oftest et klart mål med deres rejse, som handlende på vild flugt.

Andre sydlændinge der ses i Noorhjem, er munke og korsfarere fra sydens kirker der fra tid til anden bliver sendt ud for at udbrede den ene guds bude og for, at bekæmpe den overtro der griber om landet.
De fleste sydlændinge, med forstanden i behold, forholder sig fjendtligt til skovens mytiske væsener, og til den trolddom der præger Noorhjem.

Skovfolket

Jætter og Alfer er mystiske og farlige væsener der fungerer som vogtere og beskyttere af skoven og den hemmeligheder.

Jætter er grundlæggende kaotiske og brutale, men de følger deres ældgamle shamaner loyalt og effektivt, når det kommer til beskyttelsen af skoven og de ukendte kræfter. Mange dumdristige rejsende har endt deres dage, stegende over et jættebål.

Alfer, eller elvere er smukke, kloge og dødsensfarlige væsener der sjældent viser sig for de dødelige. Alferne lever efter vindens, jordens og havets sprog, og de fleste af dem er hundredevis af år gamle.

Møder man en alf i skovens tåger, bør man udvise ro og respekt, for usynlige pile gemmer sig sikkert mellem træernes blade.

  Yxenskoven

Foreningen Yxengaard | Game Master: Claus Gajhede | Tlf. 22 93 74 39 | E-mail: arrangoer@yxenskoven.dk | Web: www.yxenskoven.dk

© 2016 All Rights Reserved