Liverollespil i 

Tornby Klitplantage

Yxenskovens

hemmelighed

Oververdenen

I oververdenen ligger Asgaard er den øverste verden. Her bor de gamle ase guder, hvor Odin er den øverste gud hjulpet af guder som f.eks. Thor, Tyr mfl.

I Asgaard ligger gudernes boliger og haller.

asgaardDen mest berømte er Valhal, som er Odins bolig. Det er hjemsted for Einherjerne, de vikinger der dør ærefuldt i kamp (“Val” betyder “kampplads” eller “slagne”). Valhal har 540 porte, og der kan komme 800 krigere ud på en gang af hver port. Taget er dækket med gyldne skjolde og væggene er gjort af spydskafter.

Einherjerne kæmper dagligt indbyrdes for at træne til kampen mod jætterne ved Ragnarok, og hver aften genoplives de af valkyrierne og bringes tilbage til Valhal, hvor de spiser flæsk skåret af grisen Særimner og drikker mjød.

Bilskirner er Thors bolig. Det ligger i egnen Trudvang og har 540 rum. Boligen er faktisk den største i Asgård – endda større end Valhal, den har bare ikke en gildesal i midten som Valhal har. Thor bor her sammen med sin kone Sif, sin datter Trud og sin søn Modi. Når de ikke er hos deres forældre bor også Tjalfe og Røskva her.

Breidablik er  Balders bolig. Dets tag er af sølv, der hviler på piller af guld. På Breidablik findes intet ondt eller urent. Sammen med konen Nanna, har de sønnenForsete, der bor på Glitner.

Fensale Friggs hus i Asgård. Fensale betyder sump-salene. Frigg er Odins hustru

Steder i Asgaard

Idasletten (Gladsheim) ligger lige uden for Valhallas porte. Det er her einherjerne udkæmper deres drabelige slag hver dag, som øvelse til Ragnarok. Hver aften er Idasletten rød af blod. Men når valkyrierne har lappet einherjerne sammen igen inden aftensmaden, er blodet forsvundet og hele scenariet er klar til næste dag.

Trudvang er Thors egn i Asgård. Her ligger hans bolig Bilskirner.

Ydale er  landet med takstræer, hvor Ull bor.

Vigrid er en slette midt i Asgård – 100 mile på hver led. Ifølge Vølvens spådom er det her at det endelige slag (Ragnarok) skal stå.

Noatun er en egn i jættelandet Jotunheim. I Noatun ligger Njords bolig i skoven ved havet.

Folkvang er det idylliske land hvor Freja bor

Himmelbjerget er Asgårds højeste bjerg, hvor Bifrosts ene ende er fastgjort og hvor Hejmdal bor.

alfheimUnder Asgaard ligger Alfheim er alferne hjem, eller der hvor ellefolket, alferne eller elverne kommer fra.

Ellefolket er naturånder og deres boliger findes som regel under jorden i høje, bjerge, brønde, kilder eller vandløb. Frugbarhedsguden Frej er alfernes fyrste.

Der går mange historier og myter om ellefolkene og de har mange navne og skikkelser som f.eks. lysalfer der ofte er af hunkøn og som man nogle gange kan se når mosekonen brygger, nøkken og åmanden der bor i kilder, søer og vandløb, Nisser og vætter der ofte er dygtige hamskiftere og som det er meget vigtigt at holde sig på god fod med.

Fælles for alle ellefolk, er at de er meget kloge og varer man sig ikke kan man meget let blive ledt i fordærv af disse folk.

Her efter kommer Vanaheim er der hvor vanerne kommer fra, også kaldet Vanaland.

Vanerne repræsenterer frugtbarhed, kærlighed og rigdom, men knyttes også til andre funktioner som døden. Engang havde vanerne ligget i strid med den anden gudeslægt aserne, men de sluttede fred efter en langvarig krig; ved freden skulle nogle vaner udveksles med medlemmer af aseslægten som gidsler. Gidslerne var de tre mest berømte vaner, Njord, Frej og Freja, som siden levede i blandt aserne. Deres krig var den første i verden.

På højde med Vanaheim, mod syd ligger Muspelheim – ildlandet. Det er en brændende varm lys verden fyldt med gnister, flammer og sod. I Muspelheim lever Muspelfolket og ildjætten Muspel.

  Yxenskoven

Foreningen Yxengaard | Game Master: Claus Gajhede | Tlf. 22 93 74 39 | E-mail: arrangoer@yxenskoven.dk | Web: www.yxenskoven.dk

© 2016 All Rights Reserved